Matthijs de Ligt wint race tegen de klok voor Champions League-duel

De Europese klassieker, zo wordt het duel tussen Real Madrid CF en FC Bayern München ook wel genoemd. Woensdagavond om 21.00 wordt de tweede halve finale tussen beide ploegen gespeeld in het Estadio Santiago Bernabéu, mét een fitte Matthijs de Ligt.

Real Madrid en Bayern München nog in evenwicht na eerste treffen

Op 30 april stonden de grootmachten voor het eerst tegenover elkaar in de UEFA Champions League sinds 2018. De Duitsers speelden thuis, maar liepen na 24 minuten al tegen een achterstand aan door een goal van Vinicius Júnior. In de tweede helft kwam de Duitse ploeg vlak na rust op gelijke hoogte door een goal van Leroy Sané. Kort daarna werd het zelfs 2-1 door een benutte penalty van Harry Kane. Tóch eindigde de pot in een gelijkspel, nadat ook Real Madrid een penalty werd toegekend en deze werd omgezet in een goal door wederom Vinicius Júnior. 

Hoe presteert De Ligt bij de Duitse club?

De 24-jarige centrale verdediger is bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Bayern München. Vorig jaar speelde De Ligt veel en daar kwam weinig verandering in dit seizoen, ondanks de komst van verdedigers Kim Min-Jae en Eric Dier. Door een knieblessure moest de Nederlander tóch meerdere wedstrijden missen. Sinds 27 april heeft de verdediger last van een binnenbandblessure, hierdoor moest hij ook de eerste halve finale vanaf de zijkant volgen. 

De Ligt fit voor cruciale return tegen Real Madrid

Afgelopen zaterdag speelde FC Bayern München uit bij VfB Stuttgart in de Bundesliga. Tijdens deze wedstrijd was De Ligt geen onderdeel van de selectie. Trainer Thomas Tuchel liet in een persconferentie weten dat Nederlander bewust buiten beschouwing gelaten was, maar wel weer meetrainde op zondag. Het uitgangspunt was om de Oranje-international klaar te stomen voor het uitduel tegen Real Madrid.

Dat blijkt met succes, want op Tuchel vertelde dat hij fit genoeg is om te starten tegen de Spaanse grootmacht. Teamgenoot Min-Jae maakte in ieder geval geen sterke indruk in het thuisduel, want de Zuid-Koreaan was bij beide tegendoelpunten betrokken. Nog meer reden om De Ligt te belonen met een basisplaats in dit cruciale treffen op Spaanse bodem, waar dinsdag ook al Nederlanders in actie kwamen.

Feyenoord-doelman vertrekt