Update: Feyenoord bevestigt voetblessure Bijlow; doelman rest van het seizoen uitgeschakeld

UPDATE: Justin Bijlow moet een onder het mes in verband met zijn opgelopen voetblessure. Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat doelman er voor de rest van het seizoen uit ligt, vanwege een blessure aan zijn voet. Feyenoord heeft het nieuws nu ook naar buiten gebracht.

Feyenoord gaat met spoed op zoek naar een nieuwe doelman na het wegvallen van Justin Bijlow. Dat meldt Voetbal International dinsdagavond. De goalie kampt niet voor de eerste keer met een voetblessure die hem mogelijk tot het eind van het seizoen aan de kant gaat houden.

Bijlow liep de blessure op in het Conference League-duel met Partizan Belgrado. Woensdag ondergaat de goalie een second opinion die uit gaat wijzen of hij een operatie nodig heeft. Wat vast staat is dat hij er wekenlang uit zal zijn. De pijn zit hem in hetzelfde gewricht als anderhalf jaar geleden, toen de sluitpost er ook een lange periode uit was. Destijds werd hij vervangen door Nick Marsman, nu zal Ofir Marciano de honneurs waarnemen tot er een eventuele vervanger wordt aangetrokken.

Het aantrekken van een vervanger wordt niet makkelijk. De transfermarkt is gesloten en de transfervrije keepers zijn schaars. Volgens VI kijkt Feyenoord daarom ook naar de mogelijkheden in Rusland, maar de markt is daar moeilijk omdat zelfs de meest pure Brazilianen inmiddels genaturaliseerde Russen zijn geworden. 

Een keeper moet er ondanks de moeilijkheden op de markt wel gaan komen. Het zou intern 'code rood' zijn. Naast Ofir Marciano beschikt Arne Slot alleen nog over Thijs Jansen en Tein Troost. De club wil de verantwoordelijkheid niet in handen leggen van de twee laatstgenoemde jongelingen en daarom moet technisch directeur Frank Arnesen de markt op. 

Feyenoord-doelman vertrekt