Drie mogelijke vervangers voor de geblesseerd afgehaakte Bijlow

Blessureleed blijft Feyenoord-doelman Justin Bijlow achtervolgen. De doelman heeft wederom last van de voet die hem ook in het afgelopen seizoen al weken aan de kant hield. Hierdoor staat hij tot het einde van het huidige seizoen buitenspel. Feyenoord gaat op zoek naar een vervanger. Transfervrije keepers zijn er van niveau echter weinig te vinden. In dit artikel volgen drie opties die wellicht toch wat toevoegen aan de Rotterdamse selectie.

1. Yoan Cardinale

Deze  27-jarige Fransman was twee seizoenen lang de vaste doelman van OGC Nice. Het nadeel is dat hij die club afgelopen zomer verliet en sindsdien zonder club zit. Bovendien keepte hij in zijn laatste jaren bij de Franse subtopper al niet vaak meer. Daarentegen beschikt Cardinale wel over Champions League én Europa League-ervaring. Ook kan hij nog behoorlijk wat jaartjes mee.

2. Robbin Ruiter

De 34-jarige doelman liep al even stage bij Ajax, dat tot voor kort met een keepersprobleem van dezelfde categorie kampte. De Amsterdammers kozen er uiteindelijk voor om Przemyslaw Tyton te contracten en daarom moest Robbin Ruiter verder kijken. Het geluk lijkt aan de zijde van de Amsterdamse sluitpost te staan omdat ook Feyenoord nu op zoek is naar een keeper. Ruiter beschikt over de nodige ervaring, maar was eerder dit seizoen wel overbodig bij degradatiekandidaat Willem II.

3. Fabian Giefer

Mocht technisch directeur Frank Arnesen in Duitsland gaan zoeken, wat geen slecht idee is als je naar een keeper speurt, dan zal hij waarschijnlijk Fabian Giefer treffen. Deze 31-jarige doelman komt uit de jeugd van Bayer Leverkusen, waar de goalie uiteindelijk doordrong tot het eerste elftal. Eerste keeper werd hij echter nooit, dit lukte bij Fortuna Düsseldorf wel. Na twee sterke seizoenen nam Schalke 04 hem van die club over, maar hier kon de sluitpost geen basisplek veroveren. Na een half seizoen bij Bristol City kwam hij bij Augsburg terecht. Zijn laatste club was Würzburger Kickers, waar de voormalig Duits-jeugdinternational afgelopen zomer vertrok. 

Al met al dus hoe dan ook geen doelman met een enorme staat van dienst. Tenzij de technische leiding van de Rotterdammers Michel Vorm weet te verleiden tot een terugkeer in het profvoetbal. Hoe fit Vorm nog is, is echter niet duidelijk...