Bizar: Promes krijgt in blessuretijd drie (!) penalty's te nemen en scoort er slechts één

Quincy Promes heeft de ogen van de voetbalwereld weer op zich weten te richten. Ditmaal door een gebeurtenis die plaatsvond op het voetbalveld. De aanvaller van Spartak Moskou kreeg in de blessuretijd van de derby van Moskou maar liefst drie penalty's te nemen en scoorde er slechts één. 

In de return van het tweeluik met bekeropponent Lokomotiv Moskou had Spartak de marge over twee wedstrijden tot twee gebracht toen een knotsgekke slotfase aanbrak. Het begon allemaal in de 93e minuut, toen Promes de eerste penalty van de extra speeltijd opeistte. Lokomotiv-doelman Ilya Lantratov wist zijn inzet te keren.

Amper drie minuten later kreeg Spartak opnieuw een strafschop. Wederom ging de 31-jarige Amsterdammer achter de bal staan. Aan het zelfvertrouwen bij de Nederlander ontbrak het niet, hij probeerde het namelijk met een Panenka. Wederom had de goalie van de tegenstander hem door, Lantratov keerde opnieuw. 

De VAR merkte echter op dat de Russische doelman te vroeg van zijn lijn was gekomen. Zo mocht Promes voor de derde keer in vijf minuten aanleggen vanaf elf meter. Drie keer bleek scheepsrecht, de voormalig aanvaller van onder meer FC Twente en Ajax schoot nu wel raak.

Promes eist hoofdrol op in blessuretijd