Onana spreekt clubvoorkeur uit: "Barcelona is mijn thuis"

André Onana heeft in een interview met Diario Sport verteld over zijn voorkeur voor Barcelona. De Kameroense doelman keepte tussen 2010 en 2015 voor de club uit Spanje, en heeft nog altijd een zwak voor de club en de stad. In het interview gaat de Ajax-doelman ook nog in op zijn schorsing en een hoogtepunt uit zijn jaren als Ajacied. 

Op de vraag of een toekomstige terugkeer bij Barcelona nog mogelijk is voor de doelman, had Onana een duidelijk antwoord. "Het is mijn thuis, ik ben er opgegroeid. Als Barcelona aanklopt, zal ik er zijn." Toch lijkt een eventuele transfer voorlopig nog in de ijskast te zitten. "Er wordt veel gespeculeerd door de media. Clubs als Inter en Arsenal zijn, naast Barcelona, ook al genoemd", vertelt de doelman. "Op dit moment is er nog alleen nog niets concreets." Wel erkent Onana dat hij toe is aan iets nieuws: "Ik vind het tijd om een nieuwe deur te openen."

Uitdaging

De keeper ging in het interview ook nog in op zijn schorsing. "Het was een moeilijke tijd voor me, ook doordat de UEFA zelf erkende dat het niet met opzet gebeurd was." Toch gaat de doelman met een geheven hoofd de volgende uitdagingen tegemoet. "Natuurlijk, het was een moeilijke tijd, maar wat je niet doodt, maakt je sterker."

Als laatste vertelde de doelman nog over de hoogtepunten uit zijn Ajax-tijd. Een van de hoogtepunten was de verloren Europa League-finale uit 2017. "We waren een stel doodgewone spelers en we bereikten gewoon de finale. Ik was toen 19 jaar oud, op dat punt had ik alleen tegen die spelers gespeeld op de Playstation", vertelt de doelman. "Ondanks de nederlaag was het voor mij alsnog een hoogtepunt uit mijn Ajax-tijd." 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers