'Karim Benzema keert terug in EK-selectie Frankrijk'

Volgens Franse kranten L'Equipe en Le Parisien is de terugkeer van Karim Benzema aanstaande. Nadat hij in 2015 zijn laatste interland speelde voor Frankrijk lijkt het erop dat hij dinsdagavond zijn rentree gaat maken bij de selectie voor het EK.

De Franse spits van Real Madrid was jarenlang niet meer welkom bij de nationale ploeg nadat hij in een sekstape-affaire verwikkeld raakte met Mathieu Valbuena. De 33-jarige aanvaller is op dit moment in bloedvorm bij Real Madrid en daarom zien de Fransen hem graag weer terugkeren op de plek van Olivier Giroud. 

Het WK in 2014 was het laatste toernooi waarbij Benzema in actie kwam voor de Franse ploeg. Er werd regelmatig negatief over hem gesproken door bondscoach Didier Deschamps tot groot ongenoegen van de Franse aanvaller. De spits van Real Madrid beschuldige de bondscoach dat hij gevallen zou zijn voor de druk van racisten. Ook trainer Zinedine Zidane deed een oproep aan Deschamps, maar die poging bleek tevergeefs.

Zijn mogelijke rentree heeft alles te maken met het seizoen dat hij op dit moment draait. Met 22 goals en acht assists is hij dit seizoen één van de beste spelers van de Madrilenen. Dinsdagavond om 20:20 wordt bekend of de Fransman zijn rentree gaat maken in de selectie van Les Blues.

Update, dinsdag 20:50 uur

Karim Benzema zit bij de definitieve EK-selectie van Frankrijk, zo maakt bondscoach Didier Deschamps dinsdagavond bekend. De 33-jarige spits van Real Madrid wordt na een afwezigheid van zes jaar teruggehaald, zoals Le Parisien eerder op de dag al had onthuld. 

Feyenoord-doelman vertrekt