Elia hekelt succesvol programma na afwijzing: "Succes ermee dan"

Eljero Elia stopte begin dit jaar met profvoetbal. De oud-speler van onder meer FC Twente, Hamburger SV, Juventus en Feyenoord speelde vorig seizoen nog negen wedstrijden voor ADO Den Haag, maar zijn contract werd daar niet verlengd. Nu richt de WK-finalist zich op een leven buiten het voetbal.

Zo werd hij uitgenodigd om mee te doen aan Expeditie Robinson, vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Meedoen was een droom voor me. Ze hebben me gegoogeld en en gelezen dat ik in het verleden iemand mishandeld. Ik heb dat niet gedaan en ben er dan ook niet voor veroordeeld. Maar oke, succes met je programma dan."

Andere wereld

"Vind ik het eerlijk dat ze mij daarom geweigerd hebben? Nee, maar ik ben rustiger geworden." Tegenwoordig heeft Elia een eigen platenlabel, The Culture Entertainment. Hiermee begeleidt hij jonge muzikale talenten. "Die wereld is nog lastiger dan de voetbalwereld. Ik deed voor sommige jongens alles, zoals financiële steun. Eenmaal doorgebroken behandelden ze mij als een stuk stront of ze stopten met hard werken."

Feyenoord-doelman vertrekt