Blind is er klaar mee: "Voor mij is het wel goed zo"

De naam Blind zorgt onder Nederlandse voetbalfans altijd voor veel discussie. Daley Blind was in dienst van Ajax en Oranje vaak het mikpunt van kritiek en ook Danny Blind kan, nadat hij als bondscoach er niet slaagde om zich met Oranje te kwalificeren voor het WK van 2018, weinig meer goed doen. De laatstgenoemde heeft in gesprek met Voetbal International aangegeven klaar te zijn met het trainersvak: "Ik zit nu 45 jaar in het vak, 20 jaar als voetballer en 25 jaar in andere functies. Voor mij is het wel goed zo", aldus Blind senior.

Danny Blind was als speler van van 1986 tot 1999 actief bij Ajax en won daar onder meer de Champions League met de Amsterdammers. Na zijn actieve loopbaan als speler bekleedde Blind diverse functies bij Ajax en hij was daarnaast ook actief als technisch directeur bij Sparta en zowel assistent-trainer als bondscoach van Oranje. Als coach van Ajax won hij de KNVB beker en Johan Cruijff Schaal in 2006 en als assistent-coach bij Oranje onder Louis van Gaal bereikte hij de halve finale van het WK 2014. 

Blind ziet zichzelf niet meer terugkeren in trainersvak

In gesprek met Voetbal International blikt Blind, die momenteel zonder club of land zit, terug op zijn carrière en vooruit op zijn toekomst: "Ik zit nu 45 jaar in het vak, 20 jaar als voetballer en 25 jaar in andere functies. Voor mij is het wel goed zo, maar goed, je weet het nooit in het voetbal", vertelt Blind, die zichzelf momenteel meer als analist ziet. Blind zette eind vorig jaar een streep door een eventuele rentree in de raad van commissarissen bij Ajax en wil zich focussen op zijn werk als analist, wat hem uitstekend bevalt: "Het komt dicht in de buurt bij wat ik in het vak altijd geambieerd heb", aldus Blind.

Feyenoord-doelman vertrekt