PSG faalt opnieuw in miljardenbal: veel investeringen, weinig resultaat

In 2011 werd Paris Saint-Germain overgenomen door Qatar Sports Investments. Onder de vleugels van deze grote investeerder moest de club uit de Franse hoofdstad terugkeren aan de top van de voetbalpiramide. Dit is gelukt, maar dat andere hoofddoel, de Champions League, blijft maar buiten handbereik voor de Fransen.

Woensdagavond was Bayern München met 2-0 te sterk voor de Parijzenaren. Hierdoor werd PSG in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld en kan er weer een streep door de prijs waar ze in Frankrijk al jaren naar smachten. Bij de Qatarese overname werd 'de cup met de grote oren' als doel gesteld voor de Franse topclub. Ondanks nationale successen wil het in de grootste Europese competitie nog niet vlotten.

Eindstation

In de elf jaren dat PSG in de Champions League gespeeld heeft sinds de overname strandde het vijf keer in de achtste finales. Zo ook de afgelopen twee jaren. Vier keer was de kwartfinale het eindstation en eenmaal werden zowel de halve finale als de finale bereikt. 

Tekst gaat verder onder het plaatje.

Uitgaves

Dat zijn niet de resultaten die een topclub die mee wilt doen om de eindzege graag ziet. Zeker als je kijkt naar de investeringen die er gedaan zijn bij de club. Sinds de overname werd er voor meer dan 1,5 miljard euro(!) aan spelers naar de Franse hoofdstad gehaald, maar zelfs dat lijkt geen garantie voor succes. In die tijd moesten er vijf trainers het veld ruimen en na de uitschakeling tegen Bayern München dit jaar wordt er ook gezaagd aan de stoelpoten van Christophe Galtier.

Bekijk hieronder de duurste inkomende transfers van PSG sinds de Qatarse overname.