BREKEND! Opnieuw zware vuurwerkstraf voor Feyenoord, meerdere vakken moeten leegblijven

De aanklager betaald voetbal heeft Feyenoord een zware straf opgelegd wegens het afsteken van vuurwerk door fans tijdens het bekerduel met Ajax, op 27 februari. Het schikkingsvoorstel houdt in dat de vakken R, S en T een competitie- of bekerwedstrijd leeg moeten blijven. De club krijgt bovendien een geldboete van vijftienduizend euro. Dat meldt Feyenoord via de eigen website.

Feyenoord geeft aan niet akkoord te gaan met het voorstel en laat de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie, omdat de club de straf buitenproportioneel acht. De clubleiding vindt het niet juist dat ook supporters die niets gedaan hebben, worden gestraft.

Nieuwe straf

Feyenoord moest op 4 april al Vak S gesloten houden, omdat supporters bij het thuisduel met PSV (december 2018) vuurwerk hadden afgestoken. Seizoenkaarthouders op de gesloten tribunedelen konden ook geen kaarten kopen voor plekken elders in het stadion. Dat is bij de nieuwe straf niet anders. Ook kreeg Feyenoord enkele weken geleden nog een boete van 25.000 euro opgelegd omdat er bij het competitieduel tegen Ajax (op 27 januari) vuurwerk was afgestoken op de tribune.

Beroep op eigen fans

Wanneer de tuchtcommissie de nieuwe zaak zal behandelen, is nog niet bekend. Feyenoord doet inmiddels - alweer - een dringend beroep op de eigen supporters om zich te onthouden van het afsteken van vuurwerk. De club geeft aan dat de straffen anders alleen maar zwaarder en omvangrijker zullen worden.

Opkomst Feyenoord - Ajax, halve finale KNVB Beker. Met spandoeken en vuurwerk:

December vorig jaar: vuurwerk bij Feyenoord - PSV (2-1):