Zuid-Koreanen in de Eredivisie: wie volgt Hwang In-Beom op?

Feyenoord heeft zich versterkt met middenvelder Hwang In-Beom. De international treedt hiermee in de voetsporen van enkele landgenoten. Welke voetballers speelden in de Eredivisie? Voetbalflitsen neemt het door!

Hwang In-Beomwordt de negende speler uit Zuid-Korea in de Eredivisie.


De Eredivisie kent een rijke historie aan Zuid-Koreaanse voetballers

Zuid-Koreanen bij Feyenoord

Eerder droegen Chong-gug Song (2002-2005) en Chun-soo Lee (2007-2008) al het shirt van de Rotterdammers. Eerstgenoemde schopte het tot 70 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij als rechtsachter goed was voor dertien assists en drie doelpunten. Voor spits Lee kwam de teller op 14 wedstrijden te staan en won in zijn seizoen de KNVB Beker met de Rotterdammers.

Zuid-Koreanen bij PSV

PSV kent een rijke geschiedenis met spelers uit Zuid-Korea. Met name Ji-sung Park bleek een flink succes te zijn in Eindhoven. De aanvallende middenvelder droeg het shirt van tussen 2003 en 2005 en keerde in 2013 voor één seizoen terug. In totaal droeg Park maar liefst 119 keer het shirt van PSV en was goed voor zowel 28 assists als doelpunten. Met PSV won Park twee landstitels, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Naast Park speelden ook landgenoten Young-pyo Lee (2003-2005) en Jung-moo Huh (1980-1984) voor de club uit Eindhoven.


Ji-sung Park bleek een schot in de roos voor PSV

Overige Zuid-Koreanen in de Eredivisie

Naast Song, Lee, Park, Lee en Huh kwamen nog eens vier voetballers uit Zuid-Korea in actie in de Eredivisie.

  • Hyun-jun Suk (FC Groningen, Ajax)
  • Jeong-yun No (NAC)
  • Nam-il Kim (Excelsior)

Naast Zuid-Koreanen, speelden er ook veel Japanners in de Eredivisie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers