Is Hwang In-Beom een waardige opvolger van Mats Wieffer bij Feyenoord?

Feyenoord haalt met Hwang In-Beom de vervanger van Mats Wieffer, die deze zomer naar Brighton vertrok, in huis. Is de Zuid-Koreaanse middenvelder een waardige opvolger van de Oranje-international? Voetbalflitsen vergelijkt de twee middenvelders.

Haalt Feyenoord in de slotfase van de zomerse transfermarkt de gedroomde opvolger van Wieffer binnen?

Hwang In-Beom en Mats Wieffer: lengte, leeftijd en ervaring

Met zijn lengte van 1,77 meter is Hwang In-Beom een stuk kleiner dan Mats Wieffer (24), die 1,88 meter lang is. De 27-jarige Hwang brengt met zijn avonturen in het buitenland wel behoorlijk wat ervaring naar De Kuip. Zo speelde hij buiten Zuid-Korea al in de MLS, bij Vancouver, en droeg hij de shirts van Rubin Kazan, Olympiakos en Rode Ster Belgrado. Hwang maakte ook al zijn opwachting in de Champions League, Europa League en Conference League. 

Wong Hwang al prijzen?

De middenvelder heeft al diverse hoofdprijzen gewonnen. Zo won Hwang de Servische SuperLiga en de Beker in het seizoen 2023/24 met Rode Ster Belgrado. Met Zuid-Korea Oonder 23 behaalde hij goud op de Aziatische Spelen in 2018. Daarnaast won hij met Zuid-Korea het EAFF Kampioenschap in 2019.

Spelerspaspoort Hwang In-Beom
Spelerspaspoort Hwang In-Beom

In-Beom en Wieffer: aantal wedstrijden, doelpunten en meer

In zijn carrière speelde Hwang In-Beom vaak op het hoogste niveau. Zijn teller staat zo op 191 wedstrijden. De middenvelder was hierin goed voor 25 doelpunten en 30 doelpunten. Gemiddeld komt dat nu neer op 0.29 doelpuntenbijdrage per wedstrijd. Voor Mats Wieffer staat dat door zijn 28 doelpunten en 23 assists in 194 wedstrijd tot nu toe op 0.26 doelpunt/assist per optreden.

In-Beom heeft ook dus ook al ervaring in de Europese hoofdtoernooien. Zo speelde hij zes keer in de Champions League (plus twee keer in de kwalificatie), drie keer in de Europa League (plus twee keer in de kwalificatie) en één keer in de kwalificatie voor de Conference League. In het hoofdtoernooi van de UCL was In-Beom goed voor een doelpunt en assist. Wieffer kwam met Feyenoord tot zes optredens in de UCL en tien in de UEL. In beide toernooien was hij goed voor een doelpunt en assist.


Mats Wieffer schitterde in het shirt van Feyenoord

In-Beom en Wieffer: interlands

Zowel Hwang In-Beom als Mats Wieffer hebben ervaring als international. Na zijn debuut in september 2017, staat de teller van In-Beom op 60 interlands voor Zuid-Korea, waarmee hij actie was tijdens het WK 2022. De middenvelder is tot nu to goed voor zes doelpunten en assists voor de Aziatische Tijgers. Voor Wieffer laat een eindtoernooi met het Nederlands elftal, door een blessure, nog op zich wachten. Welk kwam hij na zijn debuut in maart 2023 nog eens acht keer in actie voor Oranje en was hij goed voor een doelpunt en assist.

In-Beom en Wieffer: marktwaarde

De marktwaarde van Hwang In-Beom wordt in juni 2024 geschat op 8,5 miljoen euro, zijn hoogste waarde ooit. Bij Mats Wieffer staat dit op 30 miljoen euro, zijn huidige marktwaarde. Bij Feyenoord kan In-Beom in de voetsporen van enkele landgenoten treden: alle Zuid-Koreanen in de Eredivisie op een rijtje.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers