OEPS! 'Blunderend Barcelona moet vrezen voor diskwalificatie in Copa del Rey'

Barcelona hangt diskwalificatie in de Copa del Rey boven het hoofd. De Catalanen lieten in het heenduel van de achtste finale tegen Levante (2-1 verlies) de negentienjarige Juan Brandáriz (voetbalnaam Chumi) een uur meespelen, maar het talent zou niet speelgerechtigd zijn geweest. Levante heeft een klacht ingediend, zo bevestigt Mediaset-journalist David Bernabeu.

Chumi had volgens El Mundo Deportivo nog een schorsing moeten uitzitten bij Barcelona B. De Spaanse voetbalbond onderzoekt de zaak en David Bernabeu heeft bevestigd dat Levante-voorzitter Quico Catalán een klacht heeft ingediend. "We vinden het niet leuk, maar we geloven dat er genoeg redenen zijn om aan te nemen dat Barcelona nalatig is geweest", zo citeert de journalist de voorzitter. Mocht Chumi inderdaad niet speelgerechtigd zijn geweest, dan hangt Barça uitsluiting van het huidige bekertoernooi boven het hoofd.

Barcelona speelt de return van de achtste finale overigens donderdagavond om 21:30 uur. Of dat duel er toe doet, is nog maar de vraag.

De tweet van David Bernabeu waarin hij de klacht van de Levante-voorzitter bevestigt:

Samenvatting heenduel, Levante - Barcelona 2-1: