'Nieuw middenveld Feyenoord krijgt al meer kleur'

Feyenoord lijkt een drukke transferzomer tegemoet gaan. Door het sterke spel van de Rotterdammers, in Nederland én Europa, staan er veel spelers op verschillende verlanglijstjes. Daarnaast trok Feyenoord ook al speler aan voor het seizoen 2023/24 en daar lijken er nog meer bij te gaan komen. Hier een overzicht van hoe de transferzomer van Feyenoord al meer kleur krijgt.

Voor het nieuwe seizoen verwelkomde Feyenoord met Thomas van den Belt (PEC Zwolle) al een nieuwe middenvelder. Daarmee lijkt het al voort te borduren op een zomers vertrek van sterkhouder Orkun Kökcü. De Turk zou van de nodige belangstelling kunnen genieten, waardoor een langer verblijf in De Kuip onvermijdelijk lijkt. Een speler die het middenveld van Feyenoord al leek te gaan versterken was Ramiz Zerrouki. Feyenoord leek ver te gaan voor de Algerijn, maar werkgever FC Twente hield voet bij stuk. Toch lijkt de transfer nog altijd niet compleet van de baan te zijn.

Zerrouki naar Feyenoord?

Afgelopen zomer én winter was Feyenoord druk in de weer met de komst van Zerrouki. FC Twente wilde destijds niks weten van een vertrek. Toch weet nu ook technisch directeur Jan Streuer dat de middenvelder deze zomer niet meer te behouden is, zo gaf hij onlangs toe. VI-clubwatcher Martijn Krabbendam denkt daarom ook dat Zerrouki alsnog uit de helikopter in De Kuip gaat stappen. "Feyenoord heeft de laatste keer dat ze kwamen, in de winter, eigenlijk al aangekondigd dat ze nog een keer terug zouden komen. Dat ze konden verwachten dat ze nog een keer een bod zouden doen. Die jongen is niet voor niets zo rustig gebleven. Ik denk dat hij dat zelf ook wel wist."

Stiekem hoopt FC Twente dat Zerrouki naar het buitenland zal vertrekken. "Twente hoopt natuurlijk dat er clubs uit Frankrijk, Engeland of Duitsland komen die meer gaan bieden", aldus Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. "Maar uiteindelijk bepaalt Zerrouki zelf waar hij naartoe gaat. Hij heeft ook al gesproken met Arne Slot. Dan weet je het wel. Ik denk dat hij naar Feyenoord gaat."

Nieuw middenveld bij Feyenoord

Met een voor de hand liggend zomers vertrek van Kökcü, en een einde aan de huurovereenkomst van Sebastian Szymanski, moet Feyenoord werken aan een nieuw middenveld. "Feyenoord heeft al een plan hoe ze dat weer in willen richten." Zo haalde het Van de Belt al en ziet het Mats Wieffer een stormachtige ontwikkeling doormaken. Daarnaast heeft het ook nog eens recordaankoop Quinten Timber, die sinds afgelopen winter geblesseerd moet toekijken. Tot slot werd er ook al een Mexicaan als 'toekomstige opvolger' van Kökcü genoemd. 

Ook interessant