Dit moet Orkun Kökcü minimaal opleveren bij een transfer

Orkun Kökcü geniet interesse van diverse grote clubs uit het buitenland, waaronder Manchester United en Tottenham Hotspur. De kans is groot dat de aanvoerder van Feyenoord vanaf aankomend seizoen in een ander shirt te bewonderen is. Door de jaren heen heeft Kökcü een behoorlijke opmars gemaakt in prijswaarde, zo is terug te zien. In dit artikel het minimale bedrag wat Orkun Kökcü moet opleveren bij een transfer. 

Afgelopen seizoen toonde Kökçü zich op het middenveld als één van de sterkhouders van Feyenoord. Onder trainer Arne Slot was de 22-jarige international van Turkije in 32 wedstrijden in de Eredivisie goed voor zeven doelpunten en negen assists. En ook dit seizoen is hij met acht doelpunten en twee assists in 26 Eredivisiewedstrijden een belangrijke schakel voor de Rotterdammers. Daarnaast maakt de middenvelder zowat wekelijks de 90 minuten vol en miste hij nog maar één wedstrijd vanwege een blessure.  

Tientallen miljoenen voor aanvoerder

Feyenoord kan een aardig bedrag vragen De verwachting is dat er in de zomer ook nog andere buitenlandse clubs zullen informeren naar de diensten van de middenvelder. Kökcü ligt nog tot juni 2025 vast in Rotterdam, Feyenoord zou potentieel dus redelijk wat kunnen vragen. Kijkende naar zijn prijsontwikkeling door de jaren heen volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt, laat de middenvelder een aardige evolutie zien. Op dit moment zou Kökcü zijn waarde worden geschat op 30 miljoen euro, maar volgens het doorgaans betrouwbare 1908.nl heeft Feyenoord de vraagprijs vastgesteld op 40 miljoen euro.

‘Ten Hag legde al contact met Kökcü’

Nadat Erik ten Hag er eerder in slaagde om Tyrell Malacia uit Rotterdam weg te kapen, lijkt Orkun Kökcü nu het volgende doelwit van Manchester United. Ten Hag zou volgens 1908.nl al contact hebben gelegd met de middenvelder en ziet in hem de ideale versterking voor op het middenveld. Echter heeft een andere Engelse club zich inmiddels ook laten zien als kandidaat voor de aanvoerder van Feyenoord. Tottenham Hotspur zou de middenvelder intensief gescout hebben en al contact hebben gelegd met Kökcü.