Mogelijke kampioenswedstrijd van Feyenoord binnen vijf minuten uitverkocht

De stadsderby tussen Excelsior en Feyenoord van zondag 7 mei is binnen vijf minuten uitverkocht, een record voor de club uit Kralingen. De wedstrijd op Woudestein zou zomaar eens de kampioenswedstrijd van Feyenoord kunnen worden.

Seizoenskaarthouders van Excelsior kregen dinsdagmiddag de gelegenheid om een extra kaart bij te kopen voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. En dat werd massaal gedaan. De resterende tickets gingen als warme broodjes over de toonbank en waren binnen vijf minuten volledig verkocht.

Excelsior doet er alles aan om tijdens dat duel niet alleen maar Feyenoord-supporters op de tribune te hebben zitten. De club uit Kralingen heeft daarom besloten dat de toegangskaarten op naam moeten staan van degene die het stadion bezoekt. Op de wedstrijddag worden buiten de poorten ID-kaarten gecontroleerd. Feyenoord mag 400 uitsupporters meenemen naar Kralingen.

Zes jaar geleden kon Feyenoord óók op bezoek bij Excelsior, nota bene op zondag 7 mei, kampioen van Nederland worden. Dat verliep echter niet zoals gehoopt, want de ploeg van Giovanni van Bronckhorst verloor met 3-0. Een week later zou Feyenoord alsnog de landstitel binnenslepen door in eigen huis met 3-1 te winnen van Heracles Almelo.