Spaanse arbiter krijgt leiding bij Feyenoord-AS Roma

Feyenoord treft donderdagavond AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. Het duel tussen de koploper van de Eredivisie en nummer 3 van Italië staat onder leiding van de Spaanse arbiter José María Sánchez Martinez.

De Spaanse leidsman geldt als een van de betere arbiters van Spanje en heeft enige ervaring met het Nederlandse voetbal. Zo had Sánchez Martinez de leiding bij Sporting CP - Ajax (1-5) in het Champions League-seizoen 2021/22, floot hij het gewonnen Nations League-duel van Oranje tegen België (1-4) vorig jaar zomer en was hij scheidsrechter bij het Champions League-duel tussen Ajax en Liverpool (0-3). 

Statistieken van Sánchez Martinez

Sánchez Martinez heeft  330 wedstrijden als scheidsrechter in de benen, waaronder drie duels in de Champions League en dertien duels in de Europa League. Het meest recente duel wat hij in het Europa League-toernooi floot was de wedstrijd tussen Union SG en Union Berlin (3-0). Hier moest hij vijf keer geel uitdelen, waaronder twee keer geel aan Union Berlin-speler Janik Haberer. De Spaanse arbiter deelt gemiddeld ruim vier gele kaarten per Europa League-duel uit.

Terug naar de vorige editie onder leiding van Clement Turpin...

Ook interessant