Derksen doet onthulling over incident tijdens Klassieker: "Klaassen werd niet geraakt door een aansteker"

Davy Klaassen werd tijdens de meest recente Klassieker geraakt door een 'voorwerp', gegooid vanuit het publiek. Johan Derksen stelt dat het desbetreffende voorwerp geen aansteker betrof, maar een batterij en denkt dat er opzettelijk nog steeds wordt gesproken over 'het aanstekerincident': "Op de een of andere manier mag het niet in de publiciteit komen", aldus Derksen tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

Feyenoord en Ajax troffen elkaar voor de derde keer dit seizoen. Ditmaal was de halve finale van de KNVB beker het strijdtoneel voor De Klassieker. De rivalenstrijd werd al vroeg onderbroken vanwege een flinke rookwolk, maar in de tweede helft bij een 1-2 stand in het voordeel voor Ajax ging het definitief mis. Tijdens een opstootje tussen de aanvoerders van beide teams werd Klaassen geraakt door een voorwerp uit het publiek, waardoor de wedstrijd werd gestaakt. Het duel werd later nog uitgespeeld.

Geen aansteker, maar een batterij

Na afloop werd er (logischerwijs) schande gesproken van het incident. Dat door de media omgedoopt werd tot 'aanstekerincident'. Echter benoemde de politie alleen dat er een 'voorwerp' was gegooid. Aan tafel van Vandaag Inside kwamen Van der Gijp en Derksen met het nieuws dat er een batterij was gegooid: "Ik vond het al een grote aansteker", stelde Derksen, die vervolgens door presentator Wilfred Genee wordt gevraagd of hij het zeker weet. "Ja, maar op de een of andere manier mag dit niet in de publiciteit komen", aldus Derksen.

Ook interessant