Wieffer over bijzonder jaar: "Als je bedenkt dat je aan het begin van het seizoen op de bank zat bij Feyenoord..."

Mats Wieffer heeft een geweldig jaar achter de rug. Hij begon als wisselspeler bij Feyenoord, groeide uit tot één van de vaste basisspelers en kwam door zijn prestaties in de Eredivisie in beeld bij bondscoach Ronald Koeman. In gesprek met Voetbal International blikt hij terug.

Waar hij in het begin van vorig seizoen nog wisselspeler was, speelde hij in het Nederlands elftal tegen Gibraltar. "Opeens speel je met jongens als Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Memphis Depay, die je een paar maanden eerder nog zat aan te moedigen voor de tv tijdens het WK in Qatar. Als je dan ook nog bedenkt dat je aan het begin van het seizoen op de bank zat bij Feyenoord, dan is het gewoon bijzonder hoe snel het blijkbaar kan gaan allemaal en tegelijk ook mooi dát het kan", aldus de middenvelder.

Hij had echter niet veel tijd nodig om te winnen bij Oranje en dat kwam ook door zijn collega's. "Dat komt door de groep die bestaat uit allemaal normale jongens. 's Avonds in het hotel zit iedereen bij elkaar. Praten, spelletjes spelen, gewoon leuk, niks hoogdravends. In zo'n sfeer is het makkelijk aanpassen." Hij behoort ook tot de selectie voor de final four van de UEFA Nations League en 14 juni wacht de halve finale tegen Kroatië.