'PSV ontvangt alsnog enkele miljoenen; Guti keert terug naar Mexico'

Érick Gutiérrez gaat vertrekken bij PSV en terugkeren in zijn thuisland. De middenvelder staat op het punt om zijn handtekening te zetten bij het Mexicaanse Chivas Guadalajara. De gesprekken bevinden zich in de laatste fase en de Eindhovenaren willen het hoogst haalbare verdienen aan de transfer.

Door de opgenomen voorwaarde in het verlengde contract in 2022, waarin was afgesproken dat hij voor een bedrag van minstens vijf miljoen kon vertrekken uit Brabant, levert hij datzelfde bedrag nu op. Het is nog niet rond, want de Eindhovenaren hopen nog iets meer te gaan verdienen aan een overstap. Door de transfer keert hij terug in een voor Guti bekende competitie, want de international kwam in 2018 over van het Mexicaanse CF Pachuca.

Het lijkt echter niet stuk te gaan lopen op de transfersom, omdat contractueel een aantal zaken zijn afgesproken tussen speler en club. Na vijf jaar verlaat de Mexicaanse middenvelder het schip in Eindhoven met vier prijzen op zak en 141 officiële duels in de benen.

Ook interessant