'AZ overweegt om advies van PSV-directeur Brands op te volgen'

De Eredivisie werd vorig seizoen opgeschud, nadat de clubleiding van AZ een brief had gestuurd naar de KNVB en de bond daarin beschuldigde van voorkeursbehandeling. De Alkmaarders zijn van mening dat de traditionele top-3 meer voor elkaar krijgt dan de andere vijftien ploegen uit de competitie.

Daardoor heeft AZ besloten dat zij een onderzoek van een onafhankelijke partij moeten overwegen. Na het ontvangen van deze klacht besloot het Nederlandse voetbalorgaan om alle betrokken partijen in te lichten en zodoende kwam de kwestie ter sprake tijdens een overleg met alle clubs. Er werd niet gestemd over het dilemma, maar vooral ter kennisgeving aandacht besteed aan het vraagstuk.

Volgens Tom Knipping, journalist in dienst van Voetbal International, is de actie ondernomen door AZ op aanraden van Marcel Brands. "Uiteindelijk opperde PSV-directeur Marcel Brands of het niet beter zou zijn wanneer een onafhankelijke partij met de KNVB en AZ in gesprek zou gaan om hun problemen te bespreken. AZ neemt dit voorstel in overweging en gaat het intern bespreken", klinkt het.

In het overleg zouden RKC Waalwijk, FC Utrecht en Sparta Rotterdam een aantal kritische noten gekraakt hebben over de KNVB. De Alkmaarders gaan in overweging nemen of zij een vervolg willen geven op de verzonden brief van vorig seizoen.

Feyenoord-doelman vertrekt