KNVB licht wijziging toe: "We zien dat de animo bij de halve finale qua publiek minder is"

De KNVB maakte woensdagochtend het conceptschema voor de Eredivisie bekend en daaruit bleek dat de play-offs rondom de verdeling van een Europese plek is veranderd. Er is met ingang van komend seizoen geen return meer in de halve finale en de finale.

Het leek te maken te hebben met het EK dat in de zomer van 2024 op het programma staat, maar na een interview van Jan Bluyssen werd de échte reden bekend. "We zien dat de animo bij de halve finale qua publiek wat minder is. Dat is een reden om te zeggen: laten we het spannender maken. In plaats van een uit- en thuiswedstrijd doen we één halve finale en dan laten we de winnaars direct zondag in de finale tegen elkaar spelen. Dat is meteen allesbeslissend", aldus de manager competitiezaken van de bond.

De KNVB hoopt ook de 'beste club' een extra voordeel te geven met deze wijziging. "Daarnaast verhoogt het ook de kans dat het best geklasseerde team in de competitie ook daadwerkelijk het ticket voor de Europese deelname pakt. Dit is niet iets wat we als KNVB zelf beslissen. We komen met een idee, dat leggen we aan de clubs voor en daarvan wordt gezegd: goed idee, laten we dat doen", besluit Bluyssen in gesprek met ESPN.

Feyenoord-doelman vertrekt