Spelers Jong Oranje niet eens met Van de Looi: "Dat is geen excuus"

Erwin van de Looi zei na de uitschakeling op het EK Onder-21 dat hij niet meer had kunnen doen en dat zijn mening is dat een ploeg niet altijd faalt bij een verliespartij. Doelman Bart Verbruggen en verdediger Micky van de Ven spreken dat tegen.

"Dit is een harde klap. Dit EK was een fantastisch mooie ervaring. Ik heb er volle bak van genoten, maar het was veel te kort. We hebben gefaald", zegt hij in gesprek met de NOS. In de derde en laatste groepswedstrijd tegen Jong Georgië was het houtwerk een extra obstakel voor de jeugdinternationals. "Al heb ik ook het gevoel dat het dit EK nergens echt meezat. Nu (tegen Jong Georgië, red) ook weer twee keer op de paal. Al met al net niet. Maar dat is geen excuus."

Ook Van de Ven, die de aanvoerdersband droeg door de schorsing van Timber, "Ik had verwacht dat wij door de poulefase zouden gaan. Ik vind dat wij geen slecht voetbal hebben gespeeld, maar we hebben onze kansen niet afgemaakt. We kregen dit toernooi natuurlijk ook twee goals tegen. Als je er zelf ook maar twee scoort, wordt het heel lastig", klonk het oordeel van de verdediger.