KNVB sluit schrappen speelrondes uit: "De competitie moet door"

De KNVB is niet van plan om speelrondes in de Eredivisie zomaar te schrappen. De bond wil het vooraf gemaakte schema van de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie zo veel als mogelijk respecteren, ondanks de oplopende besmettingscijfers. Alleen als een club geen team op de been kan brengen, is uitstel mogelijk, aldus manager competitiezaken Jan Bluyssen.

Bluyssen meldde eerder al dat teams 'gewoon' moesten spelen als zij twaalf veldspelers en één doelman tot hun beschikking hebben. Er wordt wel gekeken naar verschillen tussen de clubs. "Ajax heeft veel meer profspelers op de loonlijst staan dan bijvoorbeeld Helmond Sport, dus de situaties per club kunnen enorm verschillen. Daarom nemen we per team de 25 spelers die het meest op het formulier hebben gestaan. Zijn er daarvan dertien of meer positief getest, mogen clubs pas vragen om uitstel".

Hele speelrondes overslaan of verplaatsen is dus geen optie, benadrukt Bluyssen. "De competitie moet door. Iedereen zal zich aan de omstandigheden moeten aanpassen. Er is geen ruimte om zomaar een speelronde uit te stellen." Dat zal dus alleen in individuele gevallen en in extreme situaties gebeuren. "Alleen als een club echt geen team op de been kan brengen, wordt een wedstrijd afgelast".