Chelsea-trainer spreekt over Ajax-target: “Hij moet geduld hebben”

Ajax heeft Hakim Ziyech op haar verlanglijstje staan, maar een transfer zal een lastige zaak worden. De middenvelder van Chelsea kende een goed WK en zijn trainer bij Chelsea, Graham Potter, houdt de speler het liefst in zijn selectie.

Ziyech moest dit seizoen tot dusver vaak de bank warmhouden bij Chelsea en wordt volop gelinkt aan een winters vertrek. In de persconferentie voorafgaand het treffen met Bournemouth noemt Potter dat de middenvelder van waarde kan zijn voor Chelsea en dat Ziyech geduld moet hebben. “Wij kennen zijn kwaliteiten, houden van hem als speler en hebben op het WK weer gezien dat hij geweldig tussen de linies kan spelen. Bij een club als Chelsea zijn er altijd spelers die geduldig moeten zijn.”

Ajax volgt situatie

In het verleden was al bekend dat Alfred Schreuder een groot fan is van Hakim Ziyech. De baltovenaar vertrok in de zomer van 2020 voor 40 miljoen euro naar Chelsea, maar wist nooit een vaste basisplek af te dwingen. Ziyech staat nog tot medio 2025 onder contract en naast Ajax houdt onder andere AC Milan de situatie van de middenvelder in de gaten.

Feyenoord-doelman vertrekt