Halve finale Frankrijk - Marokko: onze analyse

Op 14 december 2022 vindt in Qatar de tweede halve finale van het WK voetbal plaats. Frankrijk en Marokko vechten in deze wedstrijd om een plek als tegenstander van Argentinië in de WK-finale. Om in de stemming te komen alvast een vooruitblik.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Schrijft Marokko vanavond geschiedenis tegen Frankrijk?

Marokko is het eerste Afrikaanse land dat de halve finales van het WK haalt. Daarmee hebben de leeuwen van de Atlas al geschiedenis geschreven. Als zij als eerste Afrikaanse land de WK-finale halen kunnen ze nog een hoofdstuk aan die geschiedenis toevoegen. Daarnaast kunnen ze de eerste winst van Marokko tegen Frankrijk op het bord zetten. De beide landen speelden namelijk tot nu toe pas 5 keer tegen elkaar. Alle ontmoetingen tot nu toe waren vriendschappelijk. Twee keer eindigde het duel gelijk (2-2 in 1998 en 2007) en de andere keren won Frankrijk.

Marokko bereikt de volgende ronde (4.15)

Speelt Hakim Ziyech weer de hoofdrol tegen Frankrijk?

Ex-ajacied Hakim Ziyech is een van de sterkhouders van het Marokkaans elftal. In de vijf wedstrijden tot nu toe was hij bepalend. Dit heeft hij met een doelpunt en een beslissende assist ook al laten zien. Als dat vanavond ook lukt kan jij extra hard juichen.

Hakim Ziyech scoort of geeft een assist (3.75)

Houdt Marokko vanavond weer de nul?

Met alle nadruk op de aanvallers en de keeper die tegen Spanje drie penalty's stopte sneeuwt de defensie van Marokko onterecht onder. Van de vijf wedstrijden die ze tot nu toe speelden wist men in vier gevallen de nul te houden. Als dat vanavond weer lukt is dat een kans om geld te verdienen.

Marokko wint of speelt gelijk (in reguliere speeltijd) en houdt de nul (6.50)

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers