Wesley Sneijder waarschuwt Oranje: 'Hij is meedogenloos in de zestien'

Het Nederlands elftal speelt maandag zijn laatste groepswedstrijd op het EK tegen Noord-Macedonië. Hoewel deze ploeg de zwakste lijkt van alle drie, moeten Frank de Boer en consorten alert zijn, aldus Wesley Sneijder.

pandev nederland noord macedonie ek

Sneijder bij Inter teamgenoot Pandev

De recordinternational van Oranje doelt daarmee natuurlijk op Goran Pandev. Laatstgenoemde was teamgenoot van Sneijder in 2010, toen Internazionale onder andere de Champions League won: "Hij heeft een fantastisch linkerbeen en echt een neusje voor de goal. Wat ik knap aan hem vind, is dat hij altijd het overzicht bewaart en makkelijk mensen vrij voor de keeper zet. Hij is een geweldig persoon, die van het spelletje houdt en in mijn ogen vaak wordt onderschat als voetballer. Pandev is een spits die meedogenloos is in de zestien", aldus Sneijder.

De voormalig middenvelder van onder meer Ajax en Real Madrid is van mening dat onderschatting dodelijk kan zijn voor Oranje: "Ze wonnen onlangs in de WK-kwalificatie wel bij Duitsland. Natuurlijk zat daar een stukje onderschatting door de Duitsers bij. Maar de tijd dat je zo maar even over de 'kleintjes' heen liep, is voorbij. Maar natuurlijk moeten we daar wel gewoon van kunnen winnen."