'Verdediger kan vanuit de Eredivisie naar de Champions League'

De Eredivisie is een kweekvijver voor talent. Memphis Depay, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en ook Hirving Lozano en Davinson Sanchez zijn enkele voorbeelden van talenten die in de Eredivisie klaar werden gestoomd voor het grote werk. RKC Waalwijk lijkt met Ahmed Touba ook een speler in huis te hebben die volgend seizoen zo maar in de Champions League zou kunnen spelen.

Ahmed Touba streek in de zomer van 2020 neer in Waalwijk. Op zijn zestiende kwam hij in de jeugdopleiding van Club Brugge terecht, maar daar brak hij nooit door. Hij werd twee seizoenen op rij uitgeleend. Eerst aan OH Leuven en vervolgens aan het Bulgaarse Beroe. Touba werd na die huurperiodes verkocht aan RKC door de Belgische topclub. Hij kwam in totaal maar tien keer in actie voor Club Brugge.

Interesse vanuit heel Europa voor Algerijn

Touba heeft zich bij RKC op de radar gespeeld van diverse Europese clubs. Vorig jaar debuteerde de centrumverdediger al voor het Algerijns nationale team en volgens het medium Homme du Match staat Touba nu op de radar bij onder meer Toulouse, Angers FC, Olympiakos, Real Betis en ook Champions League-deelnemers Bayer Leverkusen, Olympique Marseille, Celtic en Benfica. Ahmed Touba staat nog tot de zomer van 2023 onder contract bij RKC en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van 1 miljoen euro. 

Feyenoord-doelman vertrekt