Perez hoopvol voor AZ: "Hier hoef je echt, echt, echt niet bang voor te zijn"

AZ verloor donderdagavond met 2-1 van West Ham United in het London Stadium. De Alkmaarders hadden de eerste helft alle touwtjes in handen, maar een ongelukkig penaltymoment hielp de Engelse ploeg terug in de wedstrijd. In de rust van de halve finale van de Conference League vertelden de analisten van ESPN dat ze schrokken van het niveau en spel van de thuisploeg.

"AZ voetbalt makkelijk, maar we hebben het erover gehad: West Ham onderschat AZ. Ze zetten geen enkele druk op Tijjani Reijnders. Ik vind de tactische aanpak van West Ham lachwekkend", houdt Pierre van Hooijdonk geen blad voor de mond. "Dat getuigt niet van een geweldige voorbereiding. Niemand denkt: die jongen mogen we niet laten schieten."

Perez

Kenneth Perez, die zelf tussen 2000 en 2006 bij AZ speelde, was het volledig met zijn collega eens: "De nummer vijftien van de Premier League, hou alsjeblieft op. Hier hoef je echt, echt, echt niet bang voor te zijn. AZ kan naar hartenlust combineren. AZ doet het goed en laat zich niet slachten in de counter. Ik neem aan dat West Ham dit niet wil laten gebeuren, maar ik denk niet dat ze beter kunnen zetten."

Desondanks scoorde de thuisploeg in de tweede helft twee keer tegen de Alkmaarders, waardoor AZ volgende week in de achtervolging moet. Dan staat de return in het AFAS Stadion op het programma. De winnaar speelt in Praag de finale van de Conference League tegen Fiorentina of FC Basel. De Zwitsers wonnen donderdagavond verrassend in Florence met 1-2 van de Italianen.