Portret Danny Makkelie (ook weer) met een nieuwe EK-regel

Een portret van verschillende Eredivisie scheidsrechters. Aan de hand van diverse VAR momenten vraagt presentator Milan van Dongen naar bepaalde beslissingen en verschillende regels. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan het leven van een scheidsrechter buiten het veld. In deze aflevering Danny Makkelie.

Danny Desmond Makkelie (Willemstad, 28 januari 1983) is een Nederlandse voetbalscheidsrechter en politieagent. Hij debuteerde in 2009 in de Eredivisie.

Makkelie ook politieman

Makkelie is naast scheidsrechter betaald voetbal werkzaam bij de Nationale Politie Eenheid Rotterdam en werd in november 2017 bevorderd tot inspecteur van politie (Operationeel Expert). 

Nieuwe regel op EK

Deze zomer is Makkelie er bij op het Europees kampioenschap voetbal, net als Bjorn Kuipers. Wat uniek is, twee Nederlandse scheidsrechters op een grote eindronde. En dan verandert er weer een regel ook. Makkelie: "Nu is het zo: als ik onopzettelijk hands maak en ik maak dan een doelpunt, dan wordt-ie afgekeurd, omdat ik dan voordeel heb aan mijn handsbal. Die regel blijft, maar wat wel verandert: als ik onopzettelijk hands maak en ik leg de bal op een medespeler en dié scoort, dan telt het doelpunt wel."

Feyenoord-doelman vertrekt