'Vitesse in contact met geldschieter uit Oliestaat'

Vitesse is naarstig op zoek naar miljoenen. De club haalt met de crowdfundingsactie slechts een klein bedrag binnen tegenover de totaalsom, en zoekt naar andere manieren om geld binnen te halen. Volgens De Gelderlander heeft Vitesse nu contact met een investeringsmaatschappij uit Bahrein. 

Vitesse en investeerder uit Bahrein 

Er is weinig bekend over de identiteit van de geldschieter, behalve dat het een investeringsmaatschappij uit het oliestaatje betreft. Volgens de krant werkt Vitesse intensief aan een reddingsplan onder leiding van adviseur Paul van der Kraan en interim-directeur Edwin Reijntjes. De club uit Arnhem staat voor een schuld van ongeveer 18,9 miljoen euro, waarvoor de komende twee jaar minstens tien miljoen euro nodig is. 

KNVB wijst overname Parry af 

Het lijkt erop dat de overname van Vitesse door Coley Parry en zijn Common Group definitief van de baan is. De Amerikaan heeft echter naar verluidt ongeveer 14,3 miljoen euro in de club geïnvesteerd en hoopt zijn investering terug te verdienen. Maar Vitesse staat voor een nog grotere uitdaging. De club uit Arnhem moet vóór 17 mei de licentiecommissie van de KNVB overtuigen met een reddingsplan, anders dreigt ze geen proflicentie te krijgen voor het nieuwe seizoen.

Crowdfunding Vitesse

De crowdfundingsactie van Vitesse is een succes, zo haalde de club al meer dan 1,5 miljoen euro op en doneerde er naast oud-spelers en bekende personen, een speler van Feyenoord.