Openbaar Ministerie vervolgt Promes voor poging tot moord

Quincy Promes zal door het Openbaar Ministerie worden vervolgd voor poging tot moord. Een woordvoerster van het OM in Amsterdam bevestigt woensdag een bericht van RTL Boulevard dat de tenlastelegging wordt verzwaard.

"Het is niet meer dan terecht dat het Openbaar Ministerie deze beslissing neemt", reageert Moszkowicz tegenover RTL Boulevard. "De zaak zal nu ook geen verdere vertraging oplopen. Ik denk dat de kans van slagen, dat hier een veroordeling uit zou voortvloeien, dat die als hoog aan te merken is".

Uitstel

Het OM wilde Promes in eerste instantie vervolgen voor poging tot doodslag en zware mishandeling. De rechtszaak tegen de dertigjarige aanvaller werd vervolgens uitgesteld, nadat Moszkowicz een procedure had aangespand om de verdenking te verzwaren.

Nieuwsuur publiceerde dinsdag telefoongesprekken tussen Promes en zijn ouders, die door de politie werden afgetapt. Uit de transcriptie van die gesprekken valt op te maken dat de oud-Ajacied 'zijn neef dood wilde steken'. De telefoongesprekken vonden kort na de steekpartij plaats.

Familiefeest 

Het incident speelde zich op 25 juli 2020 af op een familiefeest in Abcoude. Promes stond destijds nog onder contract bij Ajax. De aanvaller van Spartak Moskou zou zijn neef toen in zijn knie hebben gestoken.

Feyenoord-doelman vertrekt