"Terugkeer van Bosz is een zegen voor de Eredivisie"

Peter Bosz en PSV naderen elkaar 'stapje voor stapje', zo meldt het Eindhovens Dagblad. Inmiddels lijken de gesprekken enkel nog over details te gaan en kunnen de Eindhovenaren zich voorbereiden op een nieuwe hoofdtrainer, maar volgens Ajax-watcher Mike Verweij heeft dat positieve kanten en ook enkele aandachtspunten.

Waar de oefenmeester eerder dit seizoen in verschillende talkshows liet doorschemeren een terugkeer bij Ajax wel te zien zitten, lijkt het nu toch de concurrent uit Brabant te worden. "Ik denk dat het voor hem een les is dat hij iets minder hard moet roepen hoe graag hij wel niet naar Ajax wil. Ik denk wel dat dit een hele mooie kans voor Bosz is om veel prijzen te winnen. Je moet als nieuwe trainer ook de groep voor je winnen. Ik denk dat je jouw visie bij de groep moet neerleggen en hard moet gaan trainen", aldus Mike Verweij in de Kick Off-Podcast van De Telegraaf.

"Uit zijn tijd van Ajax weet ik nog dat hij zei: '6-5 is ook een overwinning'. Het is voor de Eredivisie een zegen dat hij terugkomt, want hij staat gewoon voor leuke wedstrijden. En dat gaat af en toe faliekant verkeerd. Soms voetbalt hij tegen het naïeve aan", vervolgt de journalist, die ook de gevaren van zijn aanstelling wil belichten.

Het naïeve voetbal is daar één van, maar ook zijn houding vraagt om wat aanpassingsvermogen van zijn spelers. "En waar de PSV-spelers rekening mee moeten houden, is dat Bosz heel rechtlijnig is. Bij Ajax had hij conflicten met Riechedly Bazoer, met Anwar El Ghazi, met Ricardo Kishna... Dus hij gaat een confrontatie niet uit de weg. Je moet wel mee in zijn visie. Dus dat wordt interessant", aldus Verweij.