'Clubleiding PSV komt in actie, Spurs-talent én Ghanees talent moeten selectie gaan versterken'

PSV heeft nog steeds geen kleur kunnen geven aan het jaar 2023, want er werd slechts één keer gewonnen. Gakpo en Madueke vertrokken achtereenvolgend, maar trainer Ruud van Nistelrooij kreeg er niets voor terug. Nu worden de namen van Spurs-talent Bryan Gil en voormalig Ajax-target Kamaldeen Sulemana genoemd.

De Eindhovenaren hebben flink wat geld in de kas zitten, want Madueke en Gakpo vertrokken voor tientallen miljoenen naar de Premier League. Met de transfersom van de linksbuiten werd een financieel gat opgevangen, maar de 35 tot 40 miljoen euro van de Engelsman hebben nog geen bestemming. Het Franse L'Equipe meldt dat de Eindhovenaren een megabod hebben uitgebracht op Sulemana, nu spelend voor Stade Rennes, want een bod ter waarde van een slordige twintig miljoen euro werd afgewezen.

Sulemana, een Ghanese linksbuiten, schijnt één van de grootste talenten te zijn van de Franse velden op dit moment. In 2021 waren de Amsterdammers in de race voor zijn handtekening, maar toen koos hij voor Stade Rennes. Van Nistelrooij heeft nauwelijks buitenspelers in zijn selectie en wil Xavi Simons liever op het middenveld inzetten, maar door gebrek aan opties staat hij de laatste duels in de voorhoede geposteerd. Everton zou ook op de loer liggen, aldus het Eindhovens Dagblad.

Gil op de radar

Ook Tottenham Hotspur-talent Bryan Gil moet verkassen naar de Eredivisie. De twintigjarige Portugees heeft een voorkeur voor een plekje in de voorste linie, maar kan ook uit de voeten als aanvallende middenvelder. De Premier League-club betaalde anderhalf seizoen geleden 25 miljoen euro voor Gil, maar een kans van slagen lijkt ver weg in Londen. Rik Elfrink, clubwatcher namens het ED, moet nog zien of er daadwerkelijk een bod gaat komen, maar merkt op dat er intern bij de club duidelijk is geworden dat er actie ondernomen moet worden.