Done Deal: Fábio Silva weg bij Anderlecht, verhuurd aan PSV

De geruchten zongen al even rond en Fábio Silva was zelfs al bij PSV gesignaleerd, maar nu bevestigen de clubs en meerdere media dat de deal rond is. Wolverhampton Wanderers verhuurt Fábio Silva aan PSV.

Fábio Silva stapt kosteloos over van Anderlecht

Fábio Silva werd in 2020 als groot talent door Wolverhampton Wanderers overgenomen van FC Porto voor het astronomische bedrag van EUR 40 miljoen. Bij de Engelsen kwam de spits nog niet tot wasdom en daarom werd de speler in de zomer van 2022 verhuurd aan het Belgische RSC Anderlecht.

Naar verluid kwam hij daar in botsing met de technische staf en mocht hij terug naar Wolverhampton Wanderers, die hem nu doorverhuurt aan PSV. Volgens clubwatcher Rick Elferink blijft de spits, die dit weekend al in Eindhoven gespot was, in eerste instantie tot de zomer en hoeft PSV geen huursom te betalen. Ook hoeft PSV de boete die de Engelsen klaarblijkelijk aan Wolverhampton Wanderers moeten betalen niet te vergoeden.

Blijft Fábio Silva langer in Eindhoven?

Hoewel er volgens Elferink geen optie tot koop bedongen is staan de Engelsen, als de spits bevalt, open voor een langere verhuur. Nu is het aan Silva om te laten zien dat hij Cody Gakpo en/of Noni Madueke kan doen vergeten.