De Ligt reageert op debuut in Oranje: "Het was een mindere wedstrijd"

De Ligt reageert op debuut in Oranje: "Het was een mindere wedstrijd"

Matthijs de Ligt heeft gereageerd op zijn debuut in het Nederlands elftal tegen Bulgarije. Het werd niet het debuut waar de 17-jarige centrale verdediger op hoopte. 

"Het was een mindere wedstrijd, klaar. Natuurlijk was het zonde van het resultaat en ik snap dondersgoed dat de fans daar niet tevreden over waren", aldus De Ligt tegenover De Telegraaf. "Ik vind het vooral klote voor de supporters en de bondscoach, maar ik ga door en zie ik het wel. De volgende wedstrijd probeer ik gewoon weer goed te spelen. Gelijk na de wedstrijd heb ik de knop omgezet, want ik kon er toch niks meer aan veranderen."

In de rust van het duel kreeg De Ligt veel steun van zijn ploeggenoten. Van hem had dat niet gehoeven, hij vond het zelfs een beetje irritant. "Ze zeiden: jouw tijd komt wel, je gaat nog genoeg goede wedstrijden in Oranje spelen. Dat is wel fijn om van zulke spelers te horen en een motivatie om door te gaan. Ik ben niet iemand die erin blijft hangen en vind het zelfs een beetje irritant als mensen je gaan troosten."

Feyenoord-doelman vertrekt