OFFICIEEL! Ajax presenteert Mislintat: "Een van de meest iconische clubs ter wereld"

Ajax heeft de vacature voor Directeur Voetbal officieel gevuld. De Amsterdammers hebben Sven Mislintat gepresenteerd als opvolger van de in februari 2022 vertrokken Marc Overmars. De Duitse bestuurder treedt formeel in dienst op 19 mei en heeft een contract tot medio 2026 getekend in Amsterdam.

Mislintat begon zijn carrière in de voetballerij bij Borussia Dortmund, waar hij als hoofd scouting en eindverantwoordelijke voor de voetbaloperatie fungeerde. Hierna vloog hij uit naar Arsenal, waar hij als hoofdscout werkzaam was. Hij keerde in 2019 terug naar Duitsland bij VfB Stuttgart en ging daar aan de slag als technisch directeur. In Stuttgart verlengde hij eind 2022 zijn contract niet, omdat hij naar eigen zeggen op zoek was naar een nieuwe uitdaging.

Mislintat verheugd na aanstelling bij Ajax

Ajax is tevreden over het feit dat de 'belangrijke functie' is opgevuld: "We zochten iemand die staat voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal met een internationaal netwerk, oog voor scouting, ontwikkeling en groei van onze eigen jeugd", vertelt algemeen directeur Edwin van der Sar. "Sven (Mislintat, red.) voldoet aan het profiel en maakte vanaf de eerste gesprekken een hele goede indruk op ons", aldus Van der Sar, die ervan overtuigd is dat de Duitser een 'belangrijke bijdrage gaat leveren aan nieuwe successen'.

Mislintat geeft aan dat hij in februari werd benaderd door Ajax en geeft aan dat hij na het contact met Ajax direct de gesprekken stopte met andere partijen. De Duitser is altijd al fan geweest van de Amsterdamse club en is verheugd met zijn aanstelling in de Johan Cruijff ArenA: "Sinds mijn jeugd zie ik Ajax als één van de meest iconische voetbalclubs in de wereld. Het is een grote eer om directeur voetbalzaken van Ajax te worden en ik zie het als mijn plicht om de club zo goed mogelijk te dienen", aldus Mislintat.

Ook interessant