Bijzonder: Nederlands bedrijf neemt Spaanse betaaldvoetbalclub over

Het Nederlandse cryptobedrijf Libereum zegt de Spaanse voetbalclub Elche CF, dat uitkomt op het tweede niveau, te hebben gekocht. "De aankoop van Elche FC, een prachtige voetbalclub die onze visie van een wereldwijde cryptocurrency deelt en dit actief wil communiceren naar de supporters, is fantastisch nieuws."

Dat zegt oprichter Cem Kumlar op de website van Libereum. Het bedrijf verwacht met de overname een grote vraag te creëren 'naar cryptogeld voor een breed publiek'. "Het team heeft hard gewerkt om dit te bereiken. Ik wil iedereen die aan dit indrukwekkende en intensieve proces heeft bijgedragen, bedanken."

Terug naar de Primera Divison

Libereum wil Elche terugbrengen naar de Primera Division. "Graag wil ik benadrukken dat Libereum ondanks zijn meerderheidsbelang allesbehalve van plan is de voetbalorganisatie van Elche CF aan te passen. Het doel van deze overname is tweeledig: enerzijds willen we de club terugbrengen naar de Primera Divison. Hiervoor zijn financiële injecties nodig. En  daar komt onze digitale munt om de hoek kijken.We willen de token geleidelijk onderdeel laten worden van het financiële beleid in en rond de club."

Feyenoord-doelman vertrekt