Van der Gijp over besluit Pröpper: "Ik vind het nogal wat"

René van der Gijp heeft met verbazing gereageerd op het besluit van Davy Pröpper om te stoppen met voetbal. De dertigjarige middenvelder hing dinsdag zijn voetbalschoenen aan de wilgen. 

"Ik vind het nogal wat", vertelt Van der Gijp in gesprek met SBS6. "Als je aan 100 kinderen van een jaar of acht vraagt wat ze willen worden, er waarschijnlijk 99 'profvoetballer' zeggen. Het is echt hartstikke leuk".

"Je krijgt er veel waardering voor, bent altijd in de weer, je traint lekker", vervolgt de zestigjarige analist. "Ik kan me bijna niet voorstellen dat dat je zo zwaar valt. Dat kan ik me niet zo goed voorstellen".

'Kuttijd'

Van der Gijp denkt dat corona een grote rol heeft gespeeld in de keuze van Pröpper. "Natuurlijk is het een kuttijd: geen toeschouwers, gedoe, met twee bussen rijden. Misschien speelt dat wel mee en is Pröpper wel zwaar op de hand. Dat kan en daar is niets mis mee. Het is zonde". 

"Natuurlijk wordt er leuk betaald, maar ik kan me voorstellen dat het minder leuk wordt als je niet speelt. Als je op de bank zit, is het alsof je thuis zit. Er is geen feeling. Je denkt: laat maar gaan. Ik wilde ook niet altijd invallen en dacht wel eens: laat mij maar zitten. Je voelt je geen onderdeel van het geheel. Het gaat nergens over: je doet niet mee", aldus Van der Gijp.