Arias wil weg bij PSV: "Goed moment om volgende stap te maken"

Santiago Arias heeft aangegeven dat hij wil vertrekken bij PSV. De Colombiaan legt tegenover De Telegraaf uit dat dit het juiste moment is om Eindhoven na vier seizoenen te verlaten. 

"Het is tijd om te vertrekken", zegt Arias. "Ik voel me sterk, enik heb veel geleerd in de Eredivisie. Nu is het een goed moment om een volgende stap te maken." Interesse is er voor de 25-jarige rechtsback, onder meer van Premier League-club Swansea City. Tot op heden heeft geen enkele club concrete stappen gezet, aldus de krant.

"Ik moet wachten, het is niet aan mij. Dat is niet ideaal. Bij een eventueel nieuw team, in een andere competitie, instromen zal tijd kosten. Volgende week ga ik ook alweer naar het nationale team. Hoe sneller er nu wat gebeurt, hoe beter."

WK 2018
Toch wil Arias, die nog een doorlopend contract tot medio 2019 heeft, niet ten koste van alles bij PSV vertrekken. "Ik ben hier nog happy, hoor. Ook als ik blijf. Ik focus me op dit moment gewoon op PSV. Hier speel ik, en dat is het allerbelangrijkste. Zeker met het oog op het WK van volgend jaar. Het spelen tegen topspelers, zoals binnenkort tegen Neymar, smaakt naar meer."

15 miljoen euro
PSV heeft een transfersom van 15 miljoen euro in gedachten voor de in 2013 van Sporting overgekomen verdediger. De Eindhovenaren moeten echter snel zijn, want de laatste dag van de transfermarkt is aankomende donderdag 31 augustus.

Santiago Arias - Skills, Goals & Assists - 2016/2017 - PSV Eindhoven

Feyenoord-doelman vertrekt