Topscheidsrechters willen af van Dick van Egmond

Het rommelt in 'scheidsrechtersland'. Liefst 72 procent van de arbiters binnen het betaalde voetbal in Nederland wil niet verder met scheidsrechtersbaas Dick van Egmond.

Dat is gebleken tijdens een anonieme stemming op de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV)-vergadering van vorige week. 28 van de 39 (assistent-)scheidsrechters die aanwezig waren bij de vergadering gaven aan liever niet verder te gaan met Van Egmond als scheidsrechtersbaas. Twee arbiters stemden blanco, negen stemden er voor het aanblijven van Van Egmond.

Dat stelt De Telegraaf in een reconstructie, aan de hand van 'aanwezigen op de avonden'. De KNVB heeft schriftelijk gereageerd op de reconstructie van De Telegraaf. "De directie van de KNVB staat altijd open voor de mening van medewerkers, ook als deze kritisch is. Een voorbeeld hiervan is het Medewerkers Beleving Onderzoek, dat we door een onafhankelijk extern bureau onder alle KNVB-medewerkers laten uitvoeren. Dat een deel van onze medewerkers op een externe bijeenkomst bij belangenorganisatie BSVB stemt over het functioneren van een andere KNVB-medewerker vinden we vooral oncollegiaal. Als werkgever hebben wij een verantwoordelijkheid naar zowel alle scheidsrechters als hun leidinggevende, Dick van Egmond. We betreuren het ten zeerste dat een paar scheidsrechters specifieke delen van de meeting naar buiten hebben gebracht."

Feyenoord-doelman vertrekt