Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op zaterdag 12 juni gespeeld

Turkije en Italië hebben het EK vrijdag officieel in gang gezet. De volgende duels zijn alweer in aantocht. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van zaterdag 12 juni op een rijtje.

Wales - Zwitserland (poule A)

De tweede speeldag begint om 15.00 uur, met de wedstrijd tussen Wales en Zwitserland. De grote namen bij de Welshmen zijn natuurlijk Gareth Bale van Tottenham Hotspur, Aaron Ramsey van Juventus en Daniel James van Manchester United.

Aan Zwitserse zijde doen ook een paar bekende namen mee, zoals Ricardo Rodríguez (Torino FC), Yvon Mvogo (PSV), Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach), Granit Xhaka (Arsenal) en Xherdan Shaqiri (Liverpool).

Denemarken - Finland (poule B)

Denemarken en Finland staan om 18.00 uur tegenover elkaar. De Denen beschikken over een aantal sterkhouders, waaronder Kasper Schmeichel en Pierre-Emile Höjbjerg. Oud-Ajacieden Christian Eriksen en Kasper Dolberg zijn bovendien van de partij.

De Finnen hebben ook een oud-Eredivisionist in de gelederen, namelijk Tim Sparv (oud-speler van FC Groningen). Verder reist Thomas Lam, verdediger van PEC Zwolle, met Finland af naar het Europees kampioenschap.

België - Rusland (poule B)

De topper van 12 juni gaat tussen België en Rusland. De nummer één van de wereldranglijst gaat met een sterke selectie op jacht naar de Europese titel. Zo staan Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Romelu Lukaku en Dries Mertens op het veld.

Bij Rusland moeten onder anderen Aleksander Golovin (AS Monaco), Aleksey Miranchuk (Atalanta Bergamo), Denis Cheryshev (Valencia CF) en Artem Dzuba (Zenit Sint-Petersburg) voor de dreiging zorgen.

Het volledige programma van 12 juni

Zaterdag 12 juni 2021: Wales - Zwitserland, 15.00 uur 

Zaterdag 12 juni 2021: Denemarken - Finland, 18.00 uur

Zaterdag 12 juni 2021: België - Rusland, 21.00 uur

Euro 2020 EK-wedstrijden zaterdag 12 juni 2021