El Ahmadi: ''Drie weken lang die emoties zien bij die supporters en hen dan teleurstellen. Dat idee alleen al..."​

El Ahmadi: ''Drie weken lang die emoties zien bij die supporters en hen dan teleurstellen. Dat idee alleen al..."​

Karim El Ahmadi is begonnen aan zijn achtste seizoen bij Feyenoord, en is daarmee ook de langst dienende speler in de selectie van Feyenoord. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een clubicoon in Rotterdam-Zuid. De kersverse aanvoerder geeft aan dat de liefde wederzijds is en dat Feyenoord inmiddels zijn club is geworden.

El Ahmadi kwam in de zomer van 2008 over van FC Twente en heeft sindsdien veel meegemaakt. Toch blijft hij zich verbazen over de betrokkenheid van de supporters. "Het is bijna niet te beschrijven hoe mensen hier meeleven. Ik bedacht het me vorige week nog toen ik naar Ajax zat te kijken tegen die Noren, het stond 0-1 en het werd daar steeds stiller. Dat is hier anders. Maar ik ken ook de andere kant", benadrukt El Ahmadi. "Dat ze je opwachten als ze vinden dat je de club in de steek hebt gelaten. Feyenoord is voor veel mensen hier echt het belangrijkste in hun leven."

Dat bleek wel in de voorbereiding op de 3-0 verloren kampioenswedstrijd tegen Excelsior van vorig seizoen. "Tjee, wat gebeurde daar? De hele stad was oververhit. We hadden afgesproken ons niet te laten afleiden. Maar hoe doe je dat? Ik denk dat de tijd tussen de wedstrijden tegen Vitesse en Excelsior achteraf veel te lang was. Daar zat een vrij weekend tussen vanwege de bekerfinale. Het was ook nog eens vakantie in Rotterdam. Alles was hosanna."

Feyenoord moest een week later op herkansing tegen Heracles Almelo. "Kuijt en Jörgensen bleven maar zeggen dat we hoe dan ook van Heracles zouden winnen. Natuurlijk weet je van binnen dat dat normaal zou zijn, maar ja, echt alle scenario’s schoten de hele week door mijn hoofd. Een rode kaart, een paar ballen van Heracles die ineens erin vliegen... Ik sliep niet meer of heel kort. Drie weken lang die emoties zien bij die supporters en hen dan teleurstellen. Dat idee alleen al..."​

​Bekijk hieronder hoe Feyenoord de herkansing tegen Heracles wel won, en kampioen werd:

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers