Horroravond voor blunderende Scherpen: "Comedy capers aan zee"

Kjell Scherpen beleefde zaterdag een horroravond tegen Club Brugge. De doelman van KV Oostende verloor met 1-3 en ging bij alle drie de tegentreffers de fout in. De Belgische media oordelen hard over Scherpen. 

Bij de openingstreffer botste de 22-jarige sluitpost tegen een ploeggenoot aan. "Lachwekkend, denkt u? Dan had u de 1-2 nog niet gezien", schrijft Het Nieuwsblad. "De Oostendse doelman begroef zijn gezicht in zijn handschoenen: wat zouden ze daar bij moederclub Brighton & Hove Albion van vinden?"

Scherpen liet bij de 1-3 de bal door zijn handen glippen en maakte zodoende een eigen doelpunt. "De Ketelaere speelde Skov Olsen mooi vrij, en zijn voorzet ging door de benen van Scherpen in het doel. Je hebt zo van die dagen...", aldus Het Nieuwsblad, dat het optreden van de oud-Ajacied pakkend samenvat: "Comedy capers aan zee".

'Eén van mijn slechtste avonden'

"We hebben de goals cadeau gegeven en daardoor wint Club, zo simpel is het", vertelt Scherpen tegenover Sporza. "Het was één van mijn slechtste avonden, daar hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken. Het was gewoon niet goed, dit is een avond om snel te vergeten".

"Ik denk dat we in de eerste helft de betere ploeg waren, maar ik laat het team in de steek waardoor we niet met een gelijke stand de kleedkamer ingaan. Ik neem deze nederlaag op mij, de jongens hebben hard gewerkt. Nu is het weer kop omhoog en op naar de volgende", aldus de boomlange doelman.

Feyenoord-doelman vertrekt