Robben heeft zin in weerzien met Real Madrid: ''Toch een onderdeel van mijn leven''

Robben heeft zin in weerzien met Real Madrid: ''Toch een onderdeel van mijn leven''

Bayern München neemt het woensdag in de Champions League op tegen Real Madrid. Het duel is voor Arjen Robben extra speciaal, omdat hij twee jaar in Madrid heeft gespeeld.

"Ik heb er niet lang gespeeld, maar Real Madrid is wel een onderdeel van mijn verleden," vertelt de aanvaller tegen AS. "Het is altijd leuk om te zeggen dat je bij Real Madrid hebt gespeeld. Het was een leuke tijd. Ik herinner me nog hoe het toen was, maar ik focus me nu alleen maar op de wedstrijd van woensdag. Daar gaat het om."

Met Real treft Bayern een ploeg in goede vorm, maar Robben vindt dat zijn elftal van iedereen moet kunnen winnen. "Ik ben wat dat betreft een vrij eenvoudig persoon. Je komt uiteindelijk ieder team een keer tegen. Als je de Champions League wilt winnen, moet je ook de grote jongens verslaan."

Bij Bayern denken ze niet meer aan de wedstrijd van drie jaar geleden tegen Real, die in de halve finale van het miljoenenbal kansloos met 0-4 verloren werd. "Dat is gebeurd. Het is onderdeel van het verleden en maakt niet meer uit. Voor ons is alleen de toekomst belangrijk. We spelen nu opnieuw tegen ze en ons enige doel is het bereiken van de volgende ronde," aldus Arjen Robben.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers