Steunpilaar Botman wijt succes aan Ajax-periode: "Jeugdopleiding van Ajax is één van de beste plekken om te leren"

Sven Botman is momenteel dé revelatie bij Newcastle United. De Nederlandse verdediger maakte de overstap naar de Premier League en kan komen weekend tegen Manchester United in de finale van de League Cup zijn eerste prijs pakken in Engeland. In Amsterdam lukte het niet om door te breken, desondanks denkt hij met warme gevoelens terug aan zijn tijd bij Ajax.

De centrale verdediger doorliep zijn jeugdopleiding bij de Amsterdammers, maar slaagde er niet in om een plek in de hoofdmacht van Ajax te bemachtigen. "Toen ik een jaar of 17 was, realiseerde ik me dat Ajax misschien niet de club voor mij was. Met de filosofie die ze hebben en de manier van voetballen", zo vertelt hij in een uitgebreid interview op het clubkanaal van Newcastle United.

Aan zijn periode in Nederland, specifiek bij Ajax, heeft Botman naar eigen zeggen veel te danken. "Nu kan ik zien dat het me echt heeft geholpen om beter te worden. Niet alleen met de bal, maar ook met het herkennen van het spel en begrijpen hoe voetbal werkt. De jeugdopleiding van Ajax is een van de beste plekken om dit te leren. Maar op dat moment besef je dat niet echt. Ik ben echt blij dat ik tien jaar heb gehad in hun jeugd. Het heeft me echt geholpen", besluit de Nederlander.