Slot is blij met succes van Ten Hag: "Fantastisch voor Nederlandse trainersgilde"

Arne Slot is enorm blij met het succes van Erik ten Hag in Engeland. De oefenmeester van Feyenoord zag hoe de ploeg van de voormalig Ajax-trainer afgelopen donderdag FC Barcelona uitschakelde en is blij dat het Nederlandse trainersgilde eindelijk weer een goede lichting heeft.

Slot kent momenteel ook een succesvol seizoen met Feyenoord, maar kijkt met een schuin oog ook naar de Engelse topclub en geniet van wat hij daar ziet. "Het is sowieso een mooie ontwikkeling in het voetbal dat veel clubs leuk voetbal spelen. Erik doet het geweldig en dat is voor het complete Nederlandse trainersgilde fantastisch", zegt hij op de persconferentie in aanloop naar het uitduel tegen Fortuna Sittard.

"Het heeft best lang geduurd voordat een aantal grote trainers uit Nederland een opvolger kreeg", concludeert Slot. "Dat lijkt me nu met Ten Hag wel het geval. Zeker de manier waarop het gebeurt en hoe lovend erover wordt gesproken, is voor mij en alle Nederlanders een positieve ontwikkeling." Zondag gaat hij met Feyenoord op jacht naar een nieuwe overwinning in de Eredivisie.