Stichting tegen antisemitisme doet aangifte tegen voetbalfans wegens spreekkoren

Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël), een organisatie die zich inzet tegen antisemitisme en opkomt voor het recht op vrede en veiligheid van het Joodse volk, heeft aangifte gedaan tegen voetbalfans die zich afgelopen weekend antisemitisch hebben uitgelaten. Dat meldt de stichting op de eigen website.

Een groepje Feyenoordfans scandeerde zondag voorafgaand aan de Klassieker antisemitische teksten, waarop de politie ingreep en de supporters direct aanhield. Alle betrokkenen kregen vijfhonderd euro boete. Maar ook rond sc Heerenveen - AZ ging het mis. Aanhangers van AZ en Cambuur (de rivaal van Heerenveen) gingen de straten op en zongen het inmiddels beruchte lied met de tekst "Mijn vader zat bij de commando’s, mijn moeder zat bij de SS. Samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best." Leedvermaak over de 6-2 nederlaag van Ajax in Rotterdam zou de reden zijn van het zingen van deze teksten. Een supporter deelde video's hiervan op social media en kreeg vervolgens weinig afkeurende reacties, schrijft het CIDI. Dat was volgens de organisatie een teken dat antisemitisme nog te veel wordt geaccepteerd in het voetbal.

AZ pakt probleem aan

Het CIDI heeft naar eigen zeggen contact gehad met een communicatiemedewerker bij AZ. "Dit is totaal niet goed te praten en te triest voor woorden", liet deze persoon de stichting weten. AZ is zich volgens het CIDI bewust van het probleem en zet zich in tegen dit soort spreekkoren. De medewerker van de Alkmaarders stelt dat er vanuit de club contact is met de Anne Frank Stichting en de Joodse gemeenschap en dat supporters elkaar aanspreken op antisemitische leuzen of kreten, aldus het CIDI op de eigen website.

Het CIDI juicht deze aanpak toe, maar vindt dat de daders van afgelopen weekend zeker aangepakt moeten worden. Het Openbaar Ministerie dient de personen die de uitingen gedaan hebben op te sporen en te vervolgen, aldus de stichting.

De politie Rotterdam hield de personen die zich antisemitisch uitlieten direct aan:

Nieuwe speler op de markt

Een nieuwe bookmaker op de markt. Dat betekent voor jou de kans op “een gratis gokje van 50 euro aan free bets”

Incasseer je welkomstbonus hier

BetMGM is wereldwijd een van de grootste, meest betrouwbare bookmakers. Bij BetMGM kan je onder meer kan inzetten op sportwedstrijden. BetMGM is nu ook live in Nederland. Dat viert het met een mooie welkomstaanbieding voor nieuwe spelers boven de 24 jaar.

Registreer, zet €10+ in en ontvang €50 aan Free Bets

Bij andere bookmakers had je misschien al een account. Maar schrijf je in en ondervind zelf dat hoe goed de odds van BetMGM zijn. Ook de gebruiksvriendelijkheid van de website is een pre. Ontdek zelf wat voor een fijne site BetMGM is. Geregistreerden ontvangen daarnaast ook regelmatig extra interessante aanbiedingen of tijdelijke acties! Schrijf je daarom nu alvast in en stort meteen of later 10 euro.

Inschrijven

Waarom aanmelden?

  • BetMGM staat voor:
  • Goede odds
  • Gebruikersvriendelijke website
  • Tevreden klanten
  • Interessante aanbiedingen voor nieuwe en bestaande spelers 
  • Betrouwbaar en partner van Premier League of darts en Newcastle United
  • Aanbevolen: Gerenommeerde Websites als casinonieuws.nl beoordelen de spelersvriendelijkheid van betMGM met de maximale 5 sterren!
  • Snelle uitbetaling
  • Licentie: Nederlandse vergunning goedgekeurd door de Nederlandse Kansspelautoriteit
  • Expert: Uitgebreid aanbod van sportweddenschappen

Ofwel alle reden om betMGM zelf eens uit te proberen.

Stort €10 of meer en zet minimaal €10 in op een pre-match/live weddenschap naar keuze.

Na het afwikkelen van deze weddenschap ontvang je 5 Free Bets van €10 per stuk. Meld je nu aan in slechts een paar korte stappen die nauwelijks tijd kosten. Profiteer van de exclusieve welkomstbonus. It’s Showtime!

Registreer je en pak je welkomstbonus 

Wat kost gokken jou? Stop op tijd 24+

Feyenoord-doelman vertrekt