'Ajax vindt in België geschikte kandidaat om Heitinga op te volgen'

Het lijkt hoogst onwaarschijnlijk dat John Heitinga ook volgend seizoen trainer is van Ajax, maar uitgesloten is het zeker niet. Waar technisch directeur Sven Mislintat eerst zei dat de huidige oefenmeester op 'pole position' lag, gaan er nu geluiden dat de Amsterdammers buiten de landsgrenzen aan het kijken zijn. Volgens het Belgische HLN heeft de club iemand gevonden.

Het gaat over Robin Veldman, de huidige assistent-trainer van RSC Anderlecht. Het gerucht is ontstaan bij onze zuiderburen en het schijnt dat het target van de club uit de Nederlandse hoofdstad al op De Toekomst is gespot, het trainingscomplex van de Amsterdammers. Het Laatste Nieuws meldt maandag dat de assistent 'nadrukkelijk in verband wordt gebracht', maar zij durven nog niet te stellen over de functie die hij mogelijk gaat bekleden.

Er zijn namelijk meerdere openstaande vacatures op dit moment. Michael Reiziger vertrekt na dit seizoen als assistent-trainer van het eerste elftal, maar ook hoogd jeugdopleiding Saïd Ouaali heeft zijn conclusies getrokken en is aan zijn laatste weken bezig bij Ajax. Tussen 2017 en 2021 was Veldman als jeugdtrainer in dienst bij de Amsterdammers en dit seizoen was hij ook een tijdje interim van RSC Anderlecht.