'Meerdink kan rekenen op interesse van droomclub'

Mexx Meerdink is de meest besproken speler van AZ momenteel. De aanvaller van de Alkmaarders schoot zijn club met de winnende strafschop naar de halve finale van de Conference League en was enkele dagen later met twee treffers belangrijk in de gewonnen finale van de UEFA Youth League.

De negentienjarige spits gaf bij de talkshow Khalid & Sophie te kennen Barcelona als droomclub te zien en volgens Sport kan deze droom wel eens werkelijkheid worden. Het Spaanse medium meldt dat Meerdink op de radar is verschenen bij de Spaanse topclub. De talentvolle aanvaller van AZ kwam dit seizoen nog niet tot scoren in AZ 1, maar was al wel goed voor acht treffers in zeventien duels voor Jong AZ en kroonde zich daarnaast tot topscorer van de UEFA Youth League. Meerdink ligt nog tot medio 2027 vast in Alkmaar en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van 500.000 euro.

Meerdink niet de enige op de lijst van Barcelona

Naast Meerdink hebben meerdere talenten uit het succesteam van AZ, dat de UEFA Youth League als eerste Nederlandse club wist te winnen, de verlanglijst van Barcelona gehaald. Dit meldt Sport. Onder anderen Ro-Zangelo Daal en Wouter Goes staan naast Meerdink op de radar bij de Spaanse topclub. Het drietal van AZ staat op een lijst met nog veertien andere talenten, waaronder Florian Wirtz (Bayer Leverkusen) en Rasmus Höjlun (Atalanta).